Fysiotherapie

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

Medisch Fitness

Medisch fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen toch kunt sporten.
Ook kunt u medisch fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure, één en ander in overleg met uw behandelaar (fysiotherapeut).

Het doel van medisch fitness is door middel van training de conditie/belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (klachtengebied).
Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting (wat u met uw lichaam doet) en belastbaarheid (dat wat uw lichaam kan hebben).

Voor de training heeft u eerst een intake met de fysiotherapeut. Tijdens de intake wordt in beeld gebracht wat uw huidige lichamelijke functioneren is en de daarmee samenhangende beperkingen.

Zo kan er een trainingsdoel en trainingsschema op maat worden gemaakt.

Vergoeding

CIB Sports fysiotherapie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten kunt u de behandeling vergoed krijgen van uw zorgverzekeraar. Het aantal behandelingen dat u vergoed krijgt is afhankelijk van de aanvullende polis die u heeft afgesloten.

Contact

U kunt contact met één van onze fysiotherapeuten opnemen door te bellen met 0251-655885 of een mail te sturen naar: fysio@cibsports.nl

Top